Herbicidele sunt utilizate pentru a suprima vegetația de iarbă necontrolată în culturile agricole sau în alte locații unde creșterea acestora nu este dorită. Plantele dăunătoare cauzează multiple daune agriculturii. Ele concurează cu plantele culturale pentru lumină, nutrienți și apă.
Novachem
O gamă largă de erbicide vă permite să asigurați protecția complexă a culturilor tuturor plantelor agricole de importanță economică împotriva buruienilor.
AVANTAJE: – combate eficient un spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale și perene, datorită fenomenului de sinergism și interacţiune perfecta a celor două substanţe active, precum și a mecanismului de acţiune diferit; – erbicidul pătrunde rapid în buruiene, stopând creșterea acestora; – flexibil în aplicare: permite optimizarea lucrărilor în camp; – pătrunde rapid în plantă și nu este spălat de ploaie la o oră după stropire; – tolerant la variaţia temperaturilor atmosferice; – combate eficient buruienile.
MECANISM DE ACȚIUNE: Substanţele active din compoziţia erbicidului posedă o acţiune sistemică generală, dar au mecanisme de acţiune diferite. Sinergia dintre aceste ingrediente asigură cel mai bun efect erbicidal. O acţiune caracteristică acidului 2,4-D este perturbarea proceselor normale de creștere, a fotosintezei, precum și a metabolismul carbohidraţilor în buruienile sensibile. Florasulam pătrunde în plantă prin sistemul foliar și circulă prin ea, inhibă enzima acetolactică, iar ca urmare inhibă biosinteza aminoacizilor. Întrun final stopează diviziunea celulară, fapt ce contribuie la pieirea buruienilor.
PARTICULARITĂȚILE APLICĂRII: Erbicidul începe să acţioneze la temperatură de +5 °C, dar intervalul optim al temperaturii este cuprins între +8…+25 °C. Eficacitatea maximă a produsului se obţine atunci, când buruienile sunt tratate în fazele iniţiale de dezvoltare, când condiţiile de mediu (temperatura, umiditatea) sunt cele mai favorabile pentru creșterea activă a lor. Cea mai vulnerabilă fază de dezvoltare a buruienilor dicotiledonate anuale este cea de 2-6 frunze, iar pentru buruienile perene – faza rozetă, începutul formării tulpinii (10-20 cm înălţimea plantei).
COMPATIBILITATEA: Produsul MIATA 12,5 EC poate fi utilizat în amestec cu alte produse de uz fitosanitar, dar în prealabil se recomandă de efectuat testul compatibilităţii pentru fiecare amestec.
STAR TOP
AVANTAJELE PRODUCȚIEI:
controlul plantelor perene greu de eradicat (convolvulus arvensis, galium aparine);
substanța activă cu o mare activitate sistemică;
selectivitate ridicată față de cultură atunci când este aplicat în fazele târzii de dezvoltare;
sigur pentru culturile ulterioare în rotația culturilor.
MECANISM DE ACȚIUNE: Este un erbicid sistemic care se absoarbe prin frunzele buruienilor ţintă, apoi migrează de-a lungul phloemului către meristemurile plantelor, provocând o reacţie tipică de auxină în câteva ore după aplicare, manifestată prin curbarea frunzelor, îngălbenirea și creșterea ascuţită. Ingredientul activ fluroxipir aparţine familiei de auxine sintetice (grupa O conform clasificării HRAC). STAR TOP inhibă speciile de buruieni sensibile care apar în timpul aplicării erbicidelor pe tot parcursul sezonului de creștere.
PARTICULARITĂȚILE APLICĂRII: Condiţiile climatice favorabile cresc semnificativ eficacitatea erbicidului, astfel încât tratamentul trebuie efectuat dimineaţa devreme sau seara, în absenţa vântului puternic, la o temperatură a aerului de + 8...+25 °C. Soluţia trebuie preparată imediat înainte de utilizare, calculând cu exactitate cantitatea potrivită de soluţie de lucru.
COMPATIBILITATE: Compatibil cu o gamă largă de produse agrochimice, inclusiv fungicide și îngrășăminte foliare, precum și alte erbicide pe bază de acid 2,4-diclorfenoxiacetic, MCPA, dicamba și sulfoniluree. Înainte de a începe prepararea amestecului, trebuie de efectuat un test de compatibilitate într-un recipient mic
MIATA 12,5 EC
AVANTAJE:
eficient în lupta împotriva tuturor tipurilor de ierburi perene și anuale;
nu are efect fitotoxic asupra plantelor culturale;
nu există restricții privind rotația culturilor;
ploaia căzută într-o oră după tratament nu influențează eficiența produsului;
tratamentele pot fi efectuate indiferent de faza de dezvoltare a culturii.
SPECIFICAȚII DE APLICARE: Pulverizarea culturilor în faza de 2-4 frunze a buruienilor. Eficienţa maximă se obţine atunci când se tratează buruienile tinere în fazele iniţiale ale dezvoltării lor, când condiţiile de mediu (temperatură, umiditate) sunt cele mai favorabile pentru o creștere activă.
MECANISM DE ACȚIUNE: Substanţa activă sistemică este rapid absorbită și transportată cu ușurinţă în punctele de creștere a plantelor. Acumulându-se în noduri și rizomi, distruge ţesuturile meristematice. Pe lângă faptul, că Quizalofop-P-etil posedă acţiune înaltă asupra părţii foliare, produsul combate eficient și creșterea secundară a rizomilor pereni. Buruienile pier la a 7-10 zi după aplicare.
SPECTRUL DE ACȚIUNE: Buruieni monocotiledonate anuale sensibile: coadă de vulpe, mătură, ovăz sălbatic obișnuit, mei mărunt, mohor agăţător, mohor verde, rouriţă, obsigă, obsigă de câmp. Buruieni monocotiledonate perene sensibile: pirul târâtor, pir gros, gumai, iarbă albă, mentă comună, stuf comun.
COMPATIBILITATEA: Produsul MIATA 12,5 EC poate fi utilizat în amestec cu alte produse de uz fitosanitar, dar în prealabil se recomandă de efectuat testul compatibilităţii pentru fiecare amestec.
Luptă împotriva plantelor periculoase monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene, inclusiv costreiul din rizomi;
Nu există plante rezistente la acest produs, ci doar specii cu sensibilități diferite;
În funcție de specia și condițiile climatice, pentru eliminarea completă a plantelor periculoase sunt necesare între 4 și 14 zile;
Simptomele care apar la plantele periculoase după aplicarea erbicidului: ofilire, îngălbenire, brunificare și moarte completă;
Nu este necesară achiziționarea mai multor tipuri de erbicid în funcție de fiecare specie de plantă periculoasă;
Poate fi aplicat înainte de semănat și înainte de recoltare.
MECANISM DE ACȚIUNE: Produsul are actiune sistemica, absorbit prin frunze, este translocat in intreaga planta, inclusiv in parţile subterane (radacini, rizomi, etc) distrugand-o complet.
PARTICULARITĂȚILE APLICĂRII: Este recomandat pentru buruienile monocotiledonate perene, când acestea au suficientă suprafaţă foliară şi se află într-un stadiu intens de creştere (Agropyron Repens 20-30 cm, Sorghum halepense 40-50 cm). Pentru buruienile dicotiledonate perene aplicarea este recomandată aproape de perioada de înflorire (ex. Convolvulus) sau la stadiul de rozetă pentru Cirsium Arvense. Pentru buruienile monocotiledonate şi dicotiledonate anuale aplicarea este recomandată când plantele au cel puţin 2-3 sau 5-6 frunze. Pentru terenurile necultivate se recomandă aplicarea produsului la emergenţa deplină a buruienilor sau înainte de alungirea tulpinii. Aplicarea înainte de semănat/plantat a produsului, se recomandă la 5-10 cm înălţime a buruienilor.
SPECTRUL DE ACȚIUNE: Buruieni monocotiledonate perene si dicotiledonate (inclusiv Agropyron repens)
COMPATIBILITATE: Verificarea compatibilităţii cu alte produse de protecţie a plantelor se realizează cu un test prealabil de compatibilitate fizico-chimică.
Nu se aplică dacă în următoarele ore sunt prognozate condiții de ploaie!
Nu se utilizează pe vreme vântoasă!
Nu se aplică în condiții de stres asupra plantelor periculoase (după înghețuri, secetă etc.)!
Nu se permite ca soluția să ajungă pe vegetația plantelor culturilor principale!
Nu se aplică pe culturile destinate producției de semințe.
NOVAPLUS 25 DF
AVANTAJE:
control fiabil al unei game largi de plante periculoase;
selectivitate înaltă și siguranță pentru plantele culturale;
combate plantele periculoase chiar și în etapele lor avansate de dezvoltare;
termene de aplicare flexibile, independente de faza de dezvoltare a culturii;
nu provoacă efecte fitotoxice asupra plantelor protejate;
se descompune rapid în sol, fără a impune restricții asupra rotației culturilor în cadrul rotației obișnuite;
doze de aplicare scăzute.
MECANISM DE ACȚIUNE: Rimsulfuronul pătrunde rapid în plantă până la punctul de creștere, blochează sinteza acetolactozei și oprește diviziunea celulară în punctele de creștere a lăstarilor și rădăcinilor buruienilor sensibile. Ca urmare diviziunea celulară se oprește în zonele de creștere a buruienilor, ceea ce ulterior provoacă peirea lor. Simptome vizibile (roșeaţă, cloroză, necroză și deformarea frunzelor) apar după 3-7 zile. Peirea completă a buruienilor sensibile survine la a 10-15 zi după tratament.
SPECIFICUL APLICĂRII: La porumb împotriva buruienilor anuale de cereale și foioase pulverizarea se face în faza de 2-6 frunze ale porumbului în fazele timpurii de creștere a buruienilor în amestec cu 0,2-0,3 litri/ha de surfactant (adjuvant). Împotriva buruienilor perene din cereale și a buruienilor cu frunză lată – pulverizare fracţionată dublă pe primul și al doilea val de buruieni (interval 10-20 de zile) în amestec cu 0,2-0,3 litri/ha de surfactant (adjuvant) separat pentru fiecare tratament. La cartofi, pulverizarea plantaţiilor se face după periajul pe primul val de buruieni și în mod repetat pe al doilea val de buruieni în fazele timpurii de creștere (1-4 frunze), pe buruieni anuale și la înălţimea de 10-15 cm de iarbă de grâu într-un amestec cu 0,2-0,3 l/ha surfactant (adjuvant) (separat pentru fiecare tratament). Pe tomate, pulverizarea culturilor se efectuează în faza de 2-4 frunze a culturii la etapa timpurie de dezvoltare a buruienilor într-un amestec cu 0,2-0,3 litri de adjuvant.
SPECTRUL DE ACȚIUNE: Buruienile monocotiledonate anuale și perene și buruieni dicotiledonate anuale. Specii sensibile: pir târâtor, lobodă, echiinoa întinsă, mătură comună, albastră, meiul mărunt, mohor, sorg, ovăz sălbatic, meișor, știr (specii), ridiche sălbatică, traista ciobanului, fumăriţă, specii mușeţel, muștar de câmp, trandafir sălbatic de primăvară, turita, coadă de vulpe, urzică moartă, mac sășbatic, punguliţă, cornuţi. Specii moderat sensibile: pălămidă, volbură, ambrozia, gușa porumbelului, talpa gâștei, piperul bălţii, tri fraţi pătaţi, susai (spp.). Specii puţin sensibile: sophia descurainia, ciumăfaie, zârnă, pir gros.
COMPATIBILITATE: Erbicidul NOVAPLUS 25 WDG este compatibil cu majoritatea preparatelor erbicide, fungicide și insecticide. Pentru a spori eficacitatea acestuia asupra unor buruieni precum palamida (specii), coada-șoricelului albă, târâtoare de câmp, se recomandă amestecuri NOVAPLUS 25 WDG cu 1/2-2/3 din doza de erbicid pe bază de 2,4-D sau dicamba.
Nu se recomandă utilizarea în amestec cu insecticide fosfororganice și nici 14 zile înainte sau după aplicarea acestora (indiferent de metoda de aplicare).
Nu se recomandă amestecarea cu îngrășăminte pentru alimentația foliară.
Nu se aplică pe terenurile de multiplicare a formelor parentale și hibridizarea porumbului.
Nu se recomandă aplicarea NOVAPLUS 25 WG atunci când porumbul are frunza a 7-a.
În condiții nefavorabile (secetă, densitate mare de plante periculoase), volumul soluției de aplicare trebuie crescut la 300 l/ha, iar dozajul adjuvantului (PAV) trebuie să fie de 0,3 l/ha.
NOVASTAR 75 WG
AVANTAJE:
spectru larg de acțiune – distruge peste 100 de specii de plante perene;
selectivitate ridicată față de plantele culturale;
aplicare fără restricții în rotația culturilor;
interval larg de termene de aplicare în funcție de faza de dezvoltare a plantei;
aprobat pentru utilizare pe hibrizii rezistenți de floarea-soarelui, ceea ce permite utilizarea sa în sistemul unic de protecție a acestei culturi împotriva plantelor perene;
eficient într-un interval larg de temperaturi, peste 5 °C;
eficiență ridicată la doze mici de aplicare.
MECANISM DE ACȚIUNE: Substanţa activă pătrunde în plantă prin sistemul foliar, blochează diviziunea celulară a buruienilor sensibile, ca urmare creșterea încetinește în câteva ore după tratament. Inhibă sinteza enzimei acetolacoză, care participă la sinteza aminoacizilor esenţiali, duce la o stopare rapidă a creșterii plantelor și la peirea lor.
PARTICULARITĂȚI DE APLICARE: Eficienţă maximă se obţine atunci când se tratează buruienile tinere în etapele iniţiale ale dezvoltării lor, când condiţiile mediului (temperatura, umiditatea) sunt cele mai favorabile pentru creșterea activă. Nu utilizaţi produsul în primele trei zile după precipitaţii abundente (până când excesul de umiditate părăsește solul). Buruienile pier la 2-3 săptămâni după tratament.
SPECTRUL DE ACȚIUNE: Buruieni dicotiledonate anuale, inclusiv cele rezistente la 2,4-D. Buruieni sensibile: pir târâtor, lobodă, equinoa întinsă, mătură comună, albastră, meiul mărunt, mohor, sorg, ovăz sălbatic, meișor, coarda lui theophrastus, specii de știr, ridiche sălbatică, traista ciobanului, fumăriţă, mușeţel, muștar de câmp, trandafir sălbatic de primăvară, turita, coadă de vulpe, urzică moartă, mac sălbatic, punguliţă, cornuţi. Buruieni moderat sensibile: albăstrea, fumăriţă, panseluţă, lipicioasă, păpădie. Buruieni puţin sensibile: ambrozia, volbura, șopârliţă.
COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu alte erbicide, inclusiv 2,4-D. Nu amestecaţi erbicidul cu pesticide organofosforice. Când produsul se aplică în amestec cu erbicide graminicide (pentru a combate buruienile monocotiledonate) se utilizează norma de consum maximă recomandată a acestora.
dezvoltat special pentru plantele leguminoase, ținând cont de toate caracteristicile acestor culturi;
selectiv față de soiurile rezistente și formele hibride ale plantelor tratate;
acțiune dublă asupra plantelor perene – inhibă dezvoltarea părții aeriene și subterane a acestora;
asigură protecția plantelor culturale pe toată durata perioadei de vegetație.
MECANISM DE ACȚIUNE: Imazamox se absoarbe prin frunze și sistemul radicular al buruienilor, inhibă sinteza aminoacizilor importanţi, iar ca urmare este redusă formarea proteinelor, ulterior buruienile încetează să crească și să se dezvolte.
PARTICULARITĂȚILE APLICĂRII: Stropirea culturilor trebuie efectuată în fazele iniţiale de creștere a buruienilor (2-4 frunze adevărate) și 2-5 frunze adevărate ale culturii. Eficienţa maximă se obţine atunci când se tratează buruienile tinere în etapele iniţiale ale dezvoltării lor, când condiţiile de mediu (temperatura, umiditatea) sunt cele mai favorabile pentru creșterea activă. Pentru a preveni apariţia rezistenţei, este necesară alternarea utilizării PARADIS 12 SL cu erbicide din alte grupe chimice.
SPECTRUL DE ACȚIUNE: Buruieni sensibile: mohor roșu, mei mărunt, teișor, ovăz sălbatic comun, muștar sălbatic, fumărică, ambrozie, pelin, mac roșu, samuraslă de floarea-soarelui, samuraslă de rapiţă, muștar sălbatic, traista ciobanului, ridiche sălbatică, cornuţ. Buruieni moderat sensibile: talpa gâștii, cornuţi, pălămidă, pir târâtor, euforbie, pelin (specii), palamidă (specii).
COMPATIBILITATE: Nu se recomandă produsul PARADIS 12 SL să fie utilizat în amestec cu erbicide graminicide. Pentru a crește eficacitatea produsului, se recomandă utilizarea acestuia împreună cu Algomax Forte (oligoelemente) în doza de 3,0 l/ha + adjuvant 0,2 l/ha.
în anul aplicării PARADIS 12 VK se poate semăna grâu de iarnă și rapiță de iarnă (soiuri și hibrizi rezistenți la imidazolinone);
după un an – grâu de primăvară și de iarnă, orz, secară, triticale, porumb, mazăre, soia, fasole, sorg, lucernă, lupin, rapiță și floarea-soarelui (soiuri și hibrizi rezistenți la imidazolinone);
după doi ani – ovăz, floarea-soarelui (soiuri și hibrizi tradiționali);
după trei ani – orice culturi fără restricții, inclusiv soiuri și hibrizi tradiționali de rapiță, sfeclă de zahăr.
JAGUAR 4 EC
AVANTAJELE PRODUCȚIEI:
erbicid cu eficiență ridicată în lupta împotriva unui spectru larg de plante perene de cereale, inclusiv cele perene;
selectivitate și siguranță ridicate ale erbicidului pentru plantele culturale;
combate plantele perene de cereale chiar și în etapele târzii de dezvoltare;
erbicidul nu provoacă efecte fitotoxice asupra plantelor protejate;
poate fi aplicat indiferent de faza de dezvoltare a culturii.
MECANISM DE ACȚIUNE: Produsul are o acţiune sistemică sporită, se absoarbe prin frunze și se translocă la punctele de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor, blocând sinteza lipidelor. Creșterea buruienilor este inhibată și stopată, ceea ce duce la peirea lor. Erbicidul posedă o eficacitate biologică înaltă în orice condiţii meteorologice, oferind cel mai înalt nivel de combatere a buruienelor.
PARTICULARITĂȚILE APLICĂRII: Se recomandă stropirea culturilor în faza de 2-4 frunze a buruienilor anuale. Eficienţa maximă se obţine la tratarea buruienilor perene în creștere activă sau în fazele iniţiale de dezvoltare a lor (10-15 cm), când condiţiile de mediu (temperatura, umiditatea) sunt cele mai favorabile pentru creșterea activă.
SPECTRUL DE ACȚIUNE: Graminee anuale: coada de vulpe, mătură, ovăz comun, mei de pui, canar, păr gri, păr verde, rouă de sânge, pleavă, foc, albastru anual, auto-însămânţarea cerealelor. Graminee perene: grâu târâtor, porc palmat, gumai, volei albe, mentă comună, ramură, stuf comun.
COMPATIBILITĂȚI: JAGUAR 4 EC poate fi utilizat în amestecuri cu erbicide, concepute pentru distrugerea buruienilor dicotiledonate, precum și cu majoritatea pesticidelor (nu se recomandă amestecarea cu insecticide organofosforice din cauza eficacităţii biologice reduse).
NOVACORN WG
AVANTAJE:
erbicid sistemic, cu selectivitate înaltă pentru combaterea plantelor perene de iarbă în culturile de porumb;
acționează împotriva plantelor de iarbă care cresc din semințe și rizomi (guma, pir);
perioadă scurtă de înjumătățire;
poate fi aplicat într-un interval larg de faze de dezvoltare ale porumbului;
precipitațiile care au căzut la patru ore după pulverizare nu reduc eficiența erbicidului.
MECANISM DE ACȚIUNE: NOVACORN WG acţionează sistemic, pătrunde rapid în buruieni și stopează creșterea acestora. Substanţa activă nicosulfuron este un inhibitor al enzimei acetolactoză, care răspunde de sinteza aminoacizilor esenţiali. Substanţa activă dicamba este absorbită de frunze, apoi circulă prin floemul și xilemul plantelor, acumulându-se în punctele de creștere, pe care ulterior le inhibă. Rezultatele se fac vizibile la câteva zile după tratament (înroșirea nervurei, cloroza frunzelor și necroza ţesuturilor), iar peirea buruienilor are loc la a 15 zi după tratament. Nivelul de stopare a creșterii buruienilor depinde de compoziţia speciilor și de faza de dezvoltare a acestora.
PARTICULARITĂȚILE APLICĂRII: NOVACORN WDG se utilizează o dată în faza de 3-5 frunze de porumb și în fazele incipiente ale creșterii buruienilor într-un amestec rezervor cu SAS (adjuvant) – 0,2-0,3 l/ha. Eficienţa maximă se obţine la tratarea buruienile tinere, la etapa iniţială de dezvoltare, când condiţiile de mediu (temperatură, umiditate) sunt cele mai favorabile creșterii active. Norma de consum de 0,45 kg/ha se aplică atunci când buruienile de cereale (cu excepţia meiului păros și a cerealelor perene) se află în faza strict până la trei frunze, dicotiledonate – nu mai târziu de prima pereche de frunze adevărate. Norma de consum de 0,5 kg/ha este utilizată la o infestare predominantă a buruienilor cerealiere și un nivel scăzut de infestare cu dicotiledonate.
COMPATIBILITATE: Produsul NOVACORN WG poate fi utilizat în amestec cu alte produse de uz fitosanitar, dar în prealabil se recomandă de efectuat un test de compatibilitate pentru fiecare amestec în parte.
Rolfes Agri
Un cunoscut producător sud-african de o gamă largă de produse pentru agricultură. Scopul este dezvoltarea și producerea unor soluții moderne de cea mai înaltă calitate.
DOZA GENERAL RECOMANDATĂ: Aplicare foliară pe buruieni: 1,5 – 3,0 l/ha
MODUL DE ACŢIUNE: • Muscle Up 500 SL este absorbit prin frunzele şi ţesuturile verzi ale plantelor ţintă. • Calităţile surfactanţilor din produs asigură un contact excelent şi o absorbţie rapidă în plante. • Odată pătrunsă în frunză, substanţa activă este transportată în punctele de creştere din lăstari, rădăcini, rizomi etc. • Acţiunea erbicidă rezultă din inhibarea enzimelor implicate în fotosinteză, urmată de inhibarea formării proteinelor şi distrugerea buruienilor. • Muscle Up 500 SL este absorbit de către buruieni în decurs de o oră de la aplicare, iar simptomele vizibile încep să apară după două zile.
MODUL DE UTILIZARE: • Pentru stabilizarea pH-ului şi creşterea eficienţei erbicidului Muscle Up 500 SL se recomandă folosirea adjuvantului Aqua Right 5 (100 ml/100 litri apă). Aqua Right 5 se adaugă înaintea tuturor celorlalte componente ale amestecului. • Se prepară o soluţie cu o concentraţie minimă de 1% şi se aplică postemergent. Volumul de soluție: 200-300 l/ha • Buruienile trebuie să fie bine răsărite şi în perioada de creştere activă. • Pentru buruienile perene aplicarea la înflorire sau în stadiul de formare a seminţelor este, în general, mai eficientă. • Asiguraţi o bună acoperire a foliajului. • Se va evita aplicarea în condiţii de stres sau secetă. • Acţiunea erbicidului este optimă dacă după aplicare nu plouă şi nu se irigă o perioadă de 1-3 ore • Temperatura optimă pentru aplicare - între 18-30 ° C • Vremea rece sau înnorată încetineşte activitatea erbicidului. • A nu se aplica pe vreme cu vânt puternic, pentru a evita ca plantele din vecinătate să fie afectate. • Pentru prepararea soluţiilor se va folosi doar apă curată. • Evitaţi folosirea apei dure, tulbure sau cu un conţinut crescut de materie organică. • Pentru eficienţă optimă în combaterea buruienilor, este recomandat ca pH-ul soluţiei de stropit să fie între 4,5–5,5, de aceea recomandăm folosirea adjuvantului Aqua Right 5. • În livezi şi viţa de vie, Muscle Up 500 SL se va aplica astfel încât erbicidul să nu ajungă pe parţile verzi ale culturii.
Echipamente de aplicare: Toate echipamentele trebuie să fie verificate în mod corespunzător înainte de utilizare, cu privire la viteza de aplicare, debitul şi uniformitatea de distribuţie a picăturilor. Echipamentele de stropit folosite la erbicidări nu se vor utiliza pentru aplicarea altor pesticide înainte de a fi foarte bine curăţate.
MUSCLE UP 500 SL - AVANTAJE ȘI BENEFICII: Economice - concentraţia mai mare de substanţă activă permite folosirea unei doze mai mici decât în cazul erbicidelor formulate cu doar 360 g/l glifosat. Mediu - Dozele reduse înseamnă o poluare mai mică a mediului. Timpul până la prima ploaie - proprietăţile umectante şi de dispersie superioare formulărilor obişnuite permit o absorbţie rapidă în plante. Sistemicitate - proprietăţile penetrante ale produsului asigură transferul optim către punctele de creştere. Eficienţă crescută - surfactanţii asigură o viteză bună de absorbţie a substanţei active şi un efect rapid asupra buruienilor. Remanenţa - este uşor biodegradabil în sol şi nu are efect rezidual. Flexibilitate - poate fi folosit înaintea semănării/plantării tuturor culturilor, sau prin aplicare dirijată în culturile deja existente